Pytanie

Obecnie od kilku dni odczuwam ogólne wzdęcie brzucha i bóle promieniujące do dolnej partii pleców ...

W 2013 roku miałem stwierdzony w badaniu USG polip w woreczku żółciowym (około 6 mm) bez jakichkolwiek objawów. Obecnie od kilku dni odczuwam ogólne wzdęcie brzucha i bóle promieniujące do dolnej partii pleców oraz ogólny dyskomfort w brzuchu. Lekarz rodzinny przepisał mi leki (TexibaX, Zirid, Cholestil i NO-spa ,stwierdził podrażnienie żołądka i woreczka żółciowego, Niestety te leki nie skutkują (biorę je od 4 dni,zachowuję przy tyn ścisłą dietę (ryż na wodzie ,kaszę mannę itp. Proszę o radę w sprawie dalszego postępowania. Czy nam prosić o skierowanie na USG ewentualnie na jakie badania? Z góry dziękuję za odpowiedź .

Odpowiedzi
Kategorie: Wzdęcia

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    18. Listopad 2018.

    Dzień dobry

    Jeśli nadal, pomimo zażywania leków,  odczuwa pan dyskomfort w brzuchu, musi  pan ponownie udać się do lekarza na kolejną wizytę i poprosić o skierowanie na badania  USG

    Z poważaniem

    dr Csaba Podlupszki

Pytanie

Mam 15 letniego syna, który nigdy nie jest głodny.

Dzień dobry Mam 15 letniego syna, który nigdy nie jest głodny. miał robione dużo możliwych badań u gastroenterologa, zakaźnego, endokrynologa. Wszystkie badania oprócz małej tarczycy i niedoboru wit. D są w porządku. Może jakiś szczep bakterii (probiotyków) byłby dla niego wskazany. Dodam że jest bardzo nerwowy. Dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedzi
Kategorie: Pasożyty

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    19. Październik 2018.

    Dzień dobry

    Wszystko wskazuje na to, że w organizmie pani syna żerują pasożyty. Głównymi objawami są: brak apetytu, nerwowość,  osłabienie, senność. Zalecam  podawać chłopcu  probiotyki, ale tu przede wszystkim  należy zwrócić uwagę na oczyszczenie organizmu z pasożytów. Niezwykle skuteczny jest naturalny preparat Parasic.

    Z poważaniem

    dr Csaba Podlupszki

Pytanie

Moje pytanie dotyczy preparatu Limphaktiv, czy to możliwe, że od ich używania mam mdłości?

Dzień dobry! Moje pytanie dotyczy preparatu Limphaktiv. Stosuję go mniej więcej 2 tygodnie i niestety od tego czasu codziennie rano, niekiedy wieczorem mam mdłości i zbiera mi się na wymioty!

Czy to możliwe, że ten preparat może powodować mdłości? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam Agnieszka P.

Odpowiedzi
Kategorie: Układ chłonny

Odpowiedź

  1. Koprivanecz Magdolna
    Magdolna Koprivanecz Dietetyk, dyplomowany specjalista nauk o żywieniu
    18. Październik 2018.

    Szanowna pani Agnieszko!

    Tak jak zaleca się od czasu do czasu oczyścić swój przewód pokarmowy, warto przynajmniej raz w roku  oczyścić również układ chłonny. Rola układu chłonnego (limfatycznego) polega między innymi na przenoszeniu nagromadzonych toksycznych substancji, szkodliwych osadów i martwych komórek do jelit. Może się zdarzyć, że substancje te mogą osadzić się w układzie chłonnym, w związku z czym zaburzona zostanie jego funkcja, co może prowadzić do wielu nieprzyjemnych objawów, nawet choroby.

     

    Z poważaniem

    Viktoria Dobor

    Dietetyk, dyplomowany specjalista nauk o żywieniu

     

Pytanie

czy moge jesc codzienie te rzeczy prowadzac kuracje przeciwpasozytnicza?

uwiabiam jesc lody i pic kawe czy moge jesc codzienie te rzeczy prowadzac kuracje przeciwpasozytnicza?

Odpowiedzi
Kategorie: Zdrowe odżywianie

Odpowiedź

  1. Dobor Viktória
    Viktória Dobor Dietetyk, dyplomowany specjalista nauk o żywieniu
    4. Październik 2018.

    Dzień dobry

    Podczas ziołowej kuracji oczyszczającej nie ma żadnych przeciwwskazań dietetycznych, ale dla osiągnięcia lepszych efektów oczyszczania warto prowadzić zdrowy styl życia, stosować lekką, zdrową dietę bogatą w owoce i warzywa. Może pani spożywać lody i pić kawę, ale  byłoby lepiej trochę ograniczać ich ilość. Ponadto należy zadbać o odpowiednią podaż płynów, ponieważ woda również wspomaga usuwanie toksyn i wszelkich szkodliwych substancji z organizmu.

    Z poważaniem

    Magdolna Kopriwanecz

    Dietetyk, dyplomowany specjalista nauk o żywieniu


Pytanie

W zwiazku ze zlym samopoczuciem i bolem gardla oraz wydzielina z oskrzeli pobrano u mnie wymaz z gardla i wykryto bakterie

Witam! W zwiazku ze zlym samopoczuciem i bolem gardla oraz wydzielina z oskrzeli pobrano u mnie wymaz z gardla i wykryto bakterie Klebsiella pneumoniae , ktora podejrzewam, ze zaatakowala takze pecherz i drogi moczowe a takze uklad pokarmowy( wzdecia , przelewanie w brzuchu). Zastanawiam sie czy ona moze wywolywac napadowe , wysokie cisnienie tetnicze nie reagujace na leki...Bylam juz u kilku lekarzy , ktorzy najczesciej lekcewaza problem, jeden wypisal antybiotyk Cipronex , ktory jednak nie dziala....W zwiazku z tym, ze jest to bardzo niebezpieczna bakteria prosze o informacje, gdzie mam ja leczyc ( chetnie Warszawa), gdyz czuje, ze trace sily....

Odpowiedzi
Kategorie: Infekcje wirusowe i bakteryjne

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    28. Wrzesień 2018.

    Bardzo możliwe, że w pani organizmie oprócz bakterii Klebsiella pneumoniae  znajdują się również inne bakterie chorobotwórcze. Powinna pani udać się do specjalisty zajmującego się diagnostyką mikrobiologiczną.  Przeprowadzone zostaną badania, które umożliwią zidentyfikowanie drobnoustroju odpowiedzialnego za problemy zdrowotne, a co za tym idzie dobór odpowiedniego antybiotyku.

    Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

    Z poważaniem

    dr Csaba Podlupszki

Pytanie

Odczuwam lekki ból w lewym boku na wysokości ostatniego żebra

Witam. Od 3 tyg odczuwam lekki ból w lewym boku na wysokości ostatniego zebra, czasem bliżej środka a czasem bardziej ku boku. Ból wg mnie nie ma związku z jedzeniem. Zaczął się po 1 dniowej jelitówce. 1.5 r temu mialam usuwany pęcherzych żółciowy po 2 atakach i wtedy wyniki wątrobowe i trzustkowe były okropne ale wszystko szybko wrócilo do normy.Wyniki robione zaraz po tej jelitówce to: ALT-15 AST-13 GGTP-13 Amylaza 106 (wszystko w U/l) cholest całk-6.02 HDL-1.93 LDL-3.3 tórjgl-1.73 CRP-0.5 Nie mam biegunek nie mam wymiotów, ciśnienie i puls dobry. Nie męczę się nadmiernie przy wysiłku. Czy to może byż trzustka?

Odpowiedzi
Kategorie: Fizjoterapeuta fizjoterapia

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    23. Wrzesień 2018.

    Dzień dobry
    Bez przeprowadzenia dokładnych badań trudno ostatecznie postawić diagnozę, ale z tego, co pani opisuje, że obecnie brak typowych dolegliwości gastrycznych, bóle nie muszą mieć nic wspólnego z trzustką. Wydaje mi się, że bóle mogą być spowodowane problemami z kręgosłupem i może dlatego powinna pani udać się do ortopedy.

    Z poważaniem

    dr Csaba Podlupszki

Pytanie

Czy w przypadku raka kości warto używać grzybów leczniczych?

Dzień dobry panie doktorze. Zwracam się do pana, ponieważ w 2009 roku u mojej mamy -dziś już 89- letniej wykryto i operowano raka piersi. Po operacji rozpoczęła radioterapię i otrzymała 25 naświetleń oraz leki. Regularnie chodziła do kontroli, mniej więcej rok temu, podczas badań wykonywanych w celu znalezienia przyczyny bólów kręgosłupa wykryto przerzuty nowotworowe do kości. Otrzymała dwa naświetlenia a następnie leki, nie można było więcej, ponieważ ma przewlekłą niewydolność nerek. Zaczęła stosować produkt zawierający grzyby lecznicze Fachet Vital Defense Basic, codziennie 2x4 szt i dodatkowo witaminę C. Już zaczęła 3 opakowanie, ale jej stan zdrowia się nie poprawił, odnoszę wrażenie, że nawet się pogorszył, nie przyjmuje posiłków, bardzo schudła. Ma mdłości, nawet te kapsułki spożyje tylko wtedy, jak jej je -rozpuszczę w jogurcie. Moje pytanie brzmi czy w dalszym ciągu mam podawać jej ten lek? Zdaję sobie sprawę, że takie leczenie to tylko leczenie uzupełniające, ale proszę o opinię czy ma sens w dalszym ciągu lek stosować? Jestem zrozpaczona, chcę jej pomóc, ale już nie wiem jak. Z góry dziękuję za odpowiedź Katarzyna T.

Odpowiedzi
Kategorie: Grzyby lecznicze

Odpowiedź

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. József Fachet MD, PhD. Zajmował się badaniami nad rakiem, był immunologiem, patofizjologiem.
    11. Wrzesień 2018.

    Szanowna pani!
    Dziękujemy za przejaw zaufania! W przypadku pani matki przerzuty do kości niestety potwierdzają zaawansowaną fazę choroby nowotworowej. W starszym wieku procesy fizjologiczne spowalniają, osłabiona zostanie także odporność organizmu. Pogłębia to również fakt, że z uwagi na niewystarczającą czynność nerek cel leczenia również nie może być osiągnięty.

    Na efekty działania grzybów leczniczych (zalecana uzupełniająca suplementacja witaminą C) należy poczekać najmniej 2-3 miesiące, ale niestety, grzyby lecznicze nie są cudownym lekarstwem obiecującym gwarantowane uzdrowienie, są tylko ,,cząstką" w tym przypadku niezbędnego leczenia holistycznego. Opierając się na informacjach zawartych w liście niestety bardzo możliwe, że organizm pani matki nie jest już w stanie wytrzymać trudów leczenia, więc bardziej widoczne jest również pogorszenie stanu zdrowia. Możliwe, że na tym etapie nawet użycie grzybów leczniczych nie może przynieść wielkiej poprawy.
    Jeśli możemy w jakiś sposób pomóc, prosimy o kontakt!
    Pozdrawiamy Pani mamę i życzymy dużo zdrowia.

    Z poważaniem
    Grupa lekarzy Prof. Dr. Józsefa Facheta, MD PhD

Pytanie

Czy bakterie w moczu mogą być odpowiedzialne za problemy z układem pokarmowym

Czy bakterie w moczu mogą być odpowiedzialne za problemy z układem pokarmowym? ? Wynik badania przy normie 25 331

Odpowiedzi
Kategorie: Infekcje wirusowe i bakteryjne

Odpowiedź

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr Tibor Darnoi Niezależny lekarz
    4. Wrzesień 2018.

    Dzień dobry

    Infekcja dróg moczowych może powodować problemy trawienne, wzdęcia i dyskomfort w jamie brzusznej.

    dr Tibor Darnoi

Pytanie

pojawiły się zaburzenia jelit, wzdęcia, biegunki

Mam 56 lat od 15 lat dieta bezglutenowa Kosmki jelitowe III st objawy na skòrze w postaci pęcherzy a później rany na kończynach oraz w j.ustnej po eliminacji glutenu ustąpiły. Od 2 lat biorę polfenon -napadowe migotanie przedsionków od roku pojawiły się zaburzenia jelit wzdęcia,biegunki. Po gastroskopii: zapalenie bł. śluzowej żołądka,polipy dna żołądka-może być "polypuse hyperplasticus" . Ponieważ czeka mnie ablacja serca , pewnie usunięcie polipów proszę o radę

Odpowiedzi
Kategorie: Biegunka

Odpowiedź

  1. Dr. Rónay
    Barbara Ronay Specjalista w dziedzinie dietetyki
    23. Luty 2016.

    Dzień dobry!
    Zalecam przeprowadzenie naturalnego oczyszczania organizmu. Jeśli były robione badania endoskopowe, należy ustalić, czy były pobierane próbki krwi na celiakię i czy stosowana dieta bezglutenowa  w pani przypadku jest wystarczająca.

    dr Barbara Ronay

    Specjalista w dziedzinie dietetyki

Pytanie

w jaki sposob moge normalnie funkcjonowac,poniewaz po odstawieniu senesu juz tydzien mam problem,wzdety twardy brzuch.

Witam , mój problem jest odnośnie uzależnienia od picia herbatki przeczyszczającej senes , mam 31 lat,i od 5lat piję ją codziennie .od roku czasu próbuję zajść w ciążę , wykryto insulinoodporność , mam podwyższony androstendion (4.3).czy picie senesu może mieć skutek że mam problem z zajściem w ciąże,bardzo chcę mieć dziecko. nie ukrywam że bardzo się boję że sama sobie zrobiłam krzywdę .prosze rowniez o rade w jaki sposob moge normalnie funkcjonowac,poniewaz po odstawieniu senesu juz tydzien mam problem,wzdety twardy brzuch.sliwki suszone i siemie lniane nie pomaga.W jaki sposob moge sie z tego wyleczyc.Bardzo proszę o odpowiedź.Zrospaczona

Odpowiedzi
Kategorie: Zaparcia

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    21. Lipiec 2015.

    Dzień dobry
    Tej herbaty już pani nie powinna używać, a zamiast niej pić specjalną – przeczyszczającą wodę mineralną dostępną w aptekach (należy pić pół szklanki codziennie rano) poza tym należy spożywać dużo błonnika, pić dużo wody, jeśli problemy nie ustąpią można spróbować Duphalac syrop, ale ten środek jest na receptę, więc należy skonsultować się z lekarzem. Problem z zajściem w ciążę, według mnie nie jest związany z herbatką, którą pani codziennie stosowała. Życzę dużo zdrowia i jeszcze raz zalecam rozpocząć kurację oczyszczającą - błonnikiem.


    Z poważaniem
           Podlupszki Cs.

Pytanie

czy w sytuacji planowania ciąży po zakończeniu tej kuracji należy odczekać jakiś czas

Witam, ile czasu trwa sama kuracja oczyszczająca jelita i czy w sytuacji planowania ciąży po zakończeniu tej kuracji należy odczekać jakiś czas, aby było to bezpieczne? Jeśli tak to ile czas należy poczekać z zajściem w ciążę?

Agnieszja B.
Odpowiedzi
Kategorie: Oczyszczanie jelit

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    21. Lipiec 2015.

    Dzień dobry


    Przeprowadzenie detoksykacji organizmu jest  jak najbardziej zalecane a to w odstępie 3 miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę (  kuracja powinna trwać przynajmniej 2 miesięce).
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

    Dr.Podlupszki Cs.

Pytanie

Czy mozna bezpiecznie wykonac detoksykacje Waszymi produktami przy jednoczesnym leczeniu depresji

Zainteresowalam sie Wasza strona dotyczaca czyszczenia i  detoksynacji organizmu.Aby zachecic meza, 75 lat chcialabym wspolnie z nim przeprowadzic kuracje. Mam 69 lat i dobre zdrowie, nie biore zadnych lekow, cisnienie krwi mam niskie.
Natomiast maz 75 lat , jest od ponad roku chory na depresje endogenna, czyli uposledzony jest wychwyt serotoniny przez przekazniki w muzgu / to opinia lekarza/. Przez 12 miesiecy bral APO-FLUOZETINE 20mg po 2 kapsulki dziennie, APO-LORAZEPAM 0,5 mg 1 x dziennie, PMS-CLONAZEPAM 2 mg 1 x dziennie , oraz CO OLANZAPINE OTD 1 tabletka  przed spaniem.
Po roku znikomych rezultatow w leczeniu doktor psychiatra zmienil leki na CYMBALTA 60 mg dziennie a po trzech tygodniach  zwiekszyl dawke do 90 mg  zazywana na noc.
Maz dobrze reaguje na CYMBALTE, rowniez ma regulowane cisnienie poprzez COVERSYL PLUS .
/ wszystkie leki stosowane na rynku kanadyjskim, gdzie mieszkamy/.
Kondycja psychiczna jest kiepska, lekarstwa zrobily spustoszenie, dlatego chcialabym przeprowadzic detoksykacje organizmu pod opieka homeopaty.
Moje pytanie, na ktore mam nadzieje otrzymac odpowiedz brzmi: Czy mozna bezpiecznie wykonac detoksykacje Waszymi produktami przy jednoczesnym leczeniu depresji preparatem CYMBALTA /duloxetine as duloxetine hydrochloride/ stosowanym wylacznie w US Canada i U K?

 

Na pewno doradzicie mi, abym skontaktowala sie z lekarzem, ale jestem pewna, ze lekko sie skrzywi na takie pomysly. Malgorzata T.

Odpowiedzi
Kategorie: Detoksykacja

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    21. Lipiec 2015.
    Dzień dobry

    Przepraszam, że odpisuję tak późno, ale byłem ostatnio  bardzo obciążony pracą. 
    Według moich doświadczeń mogą państwo (pani i mąż) rozpocząć oczyszczanie organizmu stosując oczywiście tylko naturalne, ziołowe produkty. Zalecam jednak dotrzymywać 
     interwał przynajmniej 1 godzinę między stosowaniem leków przeciwdepresyjnych i naturalnych produktów do oczyszczania organizmu.

    Życzę dobrego zdrowia.


    Z poważaniem

         Dr  Podlupszki

Pytanie

Mam problemy z systematycznym wypróznianiem

witam
 
chciałabym oczyścić jelita,wątrobę,nerki...
 
Mam problemy z systematycznym wypróznianiem, odczuwam ból w prawej stronie brzucha promieniujący na plecy..
czuję się totalnie przytkana, nawet obalała..
 
Proszę o informację jak przeprowadzić takie oczyszczanie..
czy jest to jeden produkt czy kilka preparatów ..stosować razem czy osobno? jaka cena
 
Ewa
 
Odpowiedzi
Kategorie: Trawienie

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    21. Lipiec 2015.

    Dzień dobry
    Ja osobiście polecam przeprowadzenie kompleksowej kuracji oczyszczającej. Przede wszystkim należy oczyścić jelita, w których prawdopodobnie jest dużo złogów  (stąd m.in.kłopoty z wypróżnianiem), następnie zalecam kurację uzupełniającą, która oczyści wątrobą i krew. Produkty firmy Natural Swiss polecam, ponieważ je znam i często zalecam swoim pacjentom, efekty są zawsze zadowalające.


    Z poważaniem
    dr Podlupszki Cs.

Pytanie

Mój problem trwa od 3 lat mam codzienne biegunki wielokrotne

Dzień dobry.Mam 56 lat jestem po badaniu kolonoskopii z której wynika,że w tej kwestii wszystko w porządku.Mój problem trwa od 3 lat mam codzienne biegunki wielokrotne (8-12 razy) spore wzdęcia ale brzuch mnie nie boli od 2 lat biorę Debretin lekarz rodzinny twierdzi,że można brac go bez przerwy.Piję tylko wodę niegazowaną i staram się trzymać dietę.Proszę odpowiedzieć czy można pozbyć się tego problemu? i czy grozi to rakiem jelit? Pozdrawiam Grażyna

Odpowiedzi
Kategorie: Biegunka

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    2. Styczeń 2017.

    Dzień dobry

    Należałoby  wykluczyć alergię na gluten, celiakię.  Jeśli wynik będzie negatywny może pani zastosować  kurację oczyszczającą organizm.

    Z poważaniem

    dr Podlupszki Cs.

     

Pytanie

Choroba uchyłkowa jelita grubego

Mam 47 lat. W dniu 10.12.2015 r. zostałem przyjęty do szpitala - oddziału chirurgicznego z powodu bólu brzucha, gorączki, wymiotów i biegunki z podejrzeniem ostrego zapalenia wyrostka robaczkowego. Zostałem operowany w trybie doraźnym (Laparotomia przyprostna dolna prawa, ewakuacja ropnia przykątniczego, appendektomia, Drenaż jamy otrzewnowej). Przebieg pooperacyjny powikłany stanami gorączkowymi i biegunką. Wykonano TK jamy brzusznej, w której stwierdzono uchyłki esicy z mikroropniami. Po zastosowaniu antybiotykoterapii dolegliwości ustąpiły, a wskażniki stanu zapalnego wróciły do normy. W przebiegu pooperacyjnym po uzyskaniu centralnego dostępu żylnego stosowano całkowite żywienie pozajelitowe. W dniu 23.12.2015 r. w stanie dobrym zostałem wypisany do domu. W karcie informacyjnej z leczenia szpitalnego wpisano następujące rozpoznanie kliniczne: "Choroba uchyłkowa jelita grubego z mikroperforacją uchyłka i ograniczonym zapaleniem otrzewnej. K65.0 , ropień przykątniczy, odczynowe zapalenie wyrostka robaczkowego". Proszę o odpowiedź na pytanie czy mogę zastosować program Clean Inside przy tego typu dolegliwościach, a jeśli tak to ile powinien wynosić odstęp czasowy od przeprowadzonego zabiegu operacyjnego? Z góry dziękuje bardzo za odpowiedź. Mariusz.

Odpowiedzi
Kategorie: Diverticulitis (zapalenie uchyłków jelita)

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    25. Grudzień 2015.

    Dzień dobry

    Przy  przy tego typu dolegliwościach  zalecam 1 miesięczny odstęp czasowy od przeprowadzonego zabiegu operacyjnego. Jak wynika z listu miesiąc od operacji już wkrótce upłynie, więc może pan potem bez problemów przeprowadzić kurację oczyszczającą.

    Z poważaniem

    dr Podlupszki Cs.


Pytanie

Właściwości synbiotyków w przypadku choroby Leśniowskiego-Crohna

Szanowny panie doktorze! Moje pytanie brzmi, czy synbiotyki mogą być stosowane w chorobie Leśniowskiego-Crohna ze zwężeniem jelita cienkiego? Dziękuję za odpowiedź Edyta S.

Odpowiedzi
Kategorie: Zapalenie jelit

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    21. Marzec 2018.

     

    Dzień dobry

    Z doświadczenia wiem, że po 2-3 miesiącach stosowania synbiotyków stan zapalny w organizmie ulegnie znacznej poprawie. Używanie synbiotyków zawierających probiotyki oraz prebiotyki można stosować również w przypadku choroby Leśniowskiego-Crohna. W chorobach zapalnych jelita ważną rolę odgrywa dieta, należy unikać ostrych przypraw, potraw pikantnych, jak również takich, które powodują wzdęcia, ponadto należy ograniczyć ilość błonnika w diecie. Osoby z chorobą Leśniowskiego-Crohna powinni również ograniczyć spożywanie mleka.

    Z poważaniem,

    dr Csaba Podlupszki

     

Pytanie

dokuczają mi głównie zaparcia, bólee głowy

Szanowny panie doktorze, Od 3 dni mam wysokie ciśnienie: 153/84 tętno 84, 164/77 tętno 92, 173/88 tętno 107 Leczę się na niedoczynność tarczycy i robiąc badania TSH było wporządku natomiast FT4 podwyższone 1,56 [norma 0,83-1,43]. Endokrynolog zmniejszył mi lewotyroksynę z 75 na 50 ale czuję się gorzej (dokuczają mi głównie zaparcia, bóle głowy). Do tego mam straszny apetyt na słodycze co jest do mnie niepodobne bo w ogóle ich nie jadłem wcześniej. Stolec jest czarny i cuchnący. Mam problemy z oddawaniem moczu i podwyższoną kreatyninę 0,82 [norma 0,26-0,77]. Co to może być? Czy mam udać się do lekarza? Miesiąc temu byłem leczony na campylobacter.

Odpowiedzi
Kategorie: Leczenie zaparć

Odpowiedź

  1. Dr. Darnói Tibor
    Dr Tibor Darnoi Niezależny lekarz
    29. Lipiec 2018.

     

    Dzień dobry

    Bardzo możliwe, że przyczyną opisanych dolegliwości może być przerost drożdżaków. Silne łaknienie na słodycze powoduje neurotoksyna wytwarzana przez pasożytniczego grzyba Candida albicans. Przerost tego grzyba najłatwiej rozpoznać, jeśli wraz z nadmiernym apetytem pojawiają się inne symptomy jak np. spadek koncentracji, senność, drażliwość. Z całą pewnością należy zwrócić się do lekarza w celu przeprowadzenia badań m.in. gastroenterologicznych.

    Z poważaniem

    dr Tibor Darnoi

Pytanie

Jak dobrać odpowiedni środek na pasożyty

Dobry wieczór,

przeszłam niedawno badania vega testem w dobrym zaufanym miejscu, powoli rozpoczynam terapię, ale już widzę, że to będzie długa droga, czym można wytłuc taką oto zarazę: glista końska, przywry, tasiemiec psi, ameby, babeszja psia, wrzęchy, filaria Bankrofta, kropidlak i kilka grzybów bez polskich nazw;

środki z firmy doktor natura mają dobrą renomę, ale chyba głównie zwalczają mieszkańców jelit, a co nicieniami w limfie na przykład?

co  by Pan polecał?

będę wdzięczna za odpowiedź

Renata Ś.

Odpowiedzi
Kategorie: Pasożyty

Odpowiedź

  1. Dr. Podlupszki
    dr Podlupszki Csaba Gastroenterolog
    23. Październik 2014.

    Witam serdecznie

    Proponuję spróbować przeciwpasożytnicze kapsułki Parasic, ten preparat  usuwa pasożyty ich jaja i larwy, nie tylko z jelit, ale również z innych organów ciała.



    Pozdrawiam serdecznie

    Dr Csaba Podlupszki 

List z podziękowaniami

Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak dokładnej diagnozy nikt jeszcze nie postawił, przez ostatnie 24 lata byłam u wielu lekarzy, sama sobie nie chciałam przyznać, pomimo tego, że w głębi duszy zawsze czułam.

Uprzejmie proszę o przekazanie moich podziękowań.

Z poważaniem Maria Piotrowska